Ribelund sept. 2016

Virksomhedsbesøg på Ribelund

Vi kørte i egne biler fra Forsamlingshuset kl. 12.45. og skulle være på Ribelund til rundvisning kl. 13.30.

Rundvisningen er med 2 guider og varede fra 13.30 - 15.30. Vi blev vist rundt på hele området og museet.

Ribelund er et kæmpestort område der har sit eget museum placeret på området. Museet fortæller med billeder, effekter og via kustodernes beretning om tilværelsen og dagligdagen på Ribelund, som blev taget i brug i 1907.

Formålet med museet er at fortælle, hvordan livet formede sig før i tiden på en anstalt med ofte barske vilkår for beboerne. Samtidig fik vi  en skildring af den store og omfattende udvikling, som Ribelund har gennemgået.

Museet er indrettet, så de man får en fornemmelse af historien, bl.a. hvordan en typisk sovestue så ud, og hvordan beboerne før i tiden blev beskæftiget.

Blandt de udstillede genstande er en seng med de karakteristiske fikseringsbælter til fastspænding af meget urolige beboere. Man kan også bese krampekisten, som beboere med epileptiske anfald blev lagt ned i.

Det har godt nok været hårdt for mange af beboerne.

Der bor stadigvæk ca. 150 klienter på de forskellige afdelinger der er i brug.  En stor del af bygningerne er klargjort til flygtninge.

Efter besøget på Ribelund kørte vi til Gredstedbro Hotel hvor der var Kaffe med hjemmebagte boller og kringle. Vi var  der ca. kl. 16.00.  En rigtig god eftermiddag med god tilslutning vi var 26 tilmeldte til turen.

Øvrige nyheder

Foreningens navn er V.Nebel Sogns Pensionist- og Efterlønsforening. Foreningen har hjemsted i Esbjerg Kommune.
Foreningens formål er at samle pensionister og efterlønsmodtagere om aktiviteter af oplysende, kulturel og social art.  Som medlemmer kan optages alle der er på efterløn eller modtager stats- eller socialpension, samt ægtefæller/samlevere.
Kontakt til foreningens webmaster
Kontakt til foreningens formand